Saját importunk: Ideal Lux s.r.l. (olasz), Schuller s.l. (spanyol), Maytoni Decorative Lighting (német), Sevinc (török), Sigma Lampy (lengyel), Milagro Lighting (lengyel), Candellux Lighting (lengyel).Ezen cégek termékeit tartjuk raktáron illetve az üzletünkben is ezektől a gyártóktól igyekszünk a lehetőségekhez mérten minél több lámpát kiállítani.

Természetesen igen. Partner cégek katalógusaiból is van lehetőség választani, ezek minden esetben rendelésre történnek, hiszen rendszerint ezekből nem tartunk raktári készletet.

Sajnos nem tudjuk az összes gyártónk teljes szortimentjét kiállítani. Arra törekszünk, hogy minél több lámpát megmutassunk, de a legtöbb esetben egy tagját állítjuk ki a lámpacsaládoknak, viszont a többi tagját is tartjuk készleten.

Igen, tetszőlegesen attól függetlenül, hogy láncon, sodronyon, vagy a saját vezetékével történt a felfüggesztés.

Nem árulunk villanyszerelési eszközöket, mint pl: kapcsolókat.

A nálunk megvásárolt termékek alkatrészeinek pótlására van lehetőség, ebben a gyártóink segítőkészsége igazán jónak mondható.

Igen, lehetséges. ÁFA-s számlára vonatkozó igényt minden esetben kérjük előre jelezni.

Kristálytisztító folyadékot ajánlunk erre a problémára. Ez egy magas alkohol tartalmú, speciális vegyület, amit csak szimplán rá kell fújni a kristályra, majd utána hagyni kell lecsöpögni, ezzel a szennyeződés eltávolítása meg is történt.

Nem. Az oldalunk hagyományos weblapként üzemel, tehát tájékozódás céljából jött létre.

Sajnos nincs kapacitásunk arra, hogy személyesen elmenjünk és felmérjük a vásárlóink által bevilágítani kívánt helységeket. Viszont a boltban nagyon szívesen segítünk a vásárlók szempontjai alapján kiválasztani a megfelelő lámpatestet.

Sajnos arra nincs lehetőségünk, hogy villanyszerelési feladatokat lássunk el vásárlóink otthonában. Viszont tudunk ajánlani villanyszerelőt, akivel működésünk során többször is dolgoztunk együtt és ismerjük a munkáját, így nyugodt szívvel javasoljuk.

Alapvetően a vásárlóink maguk szállítják el a megvásárolt termékeket. Amennyiben mégis felmerül ilyen igény, akkor igyekszünk valamilyen megoldást találni erre a helyzetre, ennek költségének a meghatározására egyedileg kerül sor.

Minden esetben LED-es fényforrást javasolunk. Első sorban azért, mert a korábban használatos hagyományos wolframszálas izzók, illetve halogén izzók elavultak és 2018. szeptember óta a kereskedelmi forgalomból is folyamatosan kivonásra kerültek. A modern LED-es technológia kiszorította a kompakt vagy más néven energiatakarékos fénycsőként ismert fényforrásokat is. Jelenleg a LED-es fényforrás a legkorszerűbb, mivel ennek a legalacsonyabb az energia felvétele és a leghosszabb a várható élettartama valamint azonnal a teljes teljesítményét leadja, tehát nincs bemelegedési ideje. A LED-es fényforrás hőtermelése minimális, így ennek nincs jelentősége a teljesítménybeli megkötések szempontjából. A lámpákon vagy foglalatokon feltüntetett max. 40W, max. 60W, stb. azért volt szükséges, mert az adott lámpába szerelt foglalat az arra írt 40W-os, 60W-os hagyományos izzó által termelt hőt volt képes elviselni. A modern LED-es fényforrásoknál ilyen megkötés már nincsen.

Ebben az esetben nem tudunk általánosítani, mivel ez gyártók szerint eltérő lehet. Sok esetben szerencsésebb ha a gyártó a vásárlóra hagyja a választást, így mindenki olyan teljesítményű és színhőmérsékletű fényforrást vásárol magának ami leginkább megfelel az elképzelésének.

Várható élettartamot határoznak meg a gyártók, ami típusonként is eltérő lehet. Átlagosan 15.000 üzemórával lehet számolni. Üzletünk a nálunk vásárolt fényforrásokra 2 év garanciát vállal, így ha 2 éven belül meghibásodna a választott fényforrás, a vásárlás tényét igazoló blokk ellenében a terméket kicseréljük.

Ezekben a lámpatestekben az esetek túlnyomó többségében a hálózati teljesítményt átalakító LED driver (LED transzformátor) meghibásodásából fakadóan keletkezik üzemzavar. Ez villanyszerelő vagy műhely által kezelhető probléma.

Ezeknek a lámpáknak minimum IP44-es szabvány besorolása van, ami azt jelenti, hogy zárt a lámpatest, így védett a fröccsenő víz ellen valamint a pára, gőz és a por ellen is.

Ez egy összetett dolog, így ezt a kérdést igyekszünk minden részletében átbeszélni az üzletünkben a vásárlókkal. Fontos tényező, hogy mekkora az adott helység, mire használják azt a helységet, milyenek a színhordó felületek, stb. és ezek után következnek az esztétikai tényezők. Nagyon leegyszerűsített kiinduló pontként azt javasoljuk, hogy négyzetméterenként minimálisan 200 lumennel érdemes számolni, hogy általános fény mennyiséget kapjunk.

Üzletünket hagyományos kereskedelmi egységként működtetjük és nem webáruházként. Úgy gondoljuk, hogy lényegesen nagyobb biztonsággal található meg személyes vásárlás által a leginkább megfelelő világítótest. Természetesen igyekszünk azoknak is segíteni akik valamilyen okból kifolyólag nem tudnak ellátogatni hozzánk, ebben az esetben a számlát emailben küldjük el amit utalással tud kiegyenlíteni a megrendelő. A kiválasztott termékeket csomagként juttatjuk el aminek költsége a megrendelőt terheli.

A lámpákra üzletünkben a Fogyasztóvédelmi Hatóság által előírt szabályok vonatkoznak, azaz a 10.000,-Forintnál alacsonyabb értékű lámpákra 6 hónap, a 10.000,-Forintnál magasabb összegű lámpákra 1 év jótállás vonatkozik. Ennél hosszabb jótállási idő is előfordulhat, ezt azonban az adott termék gyártója biztosítja.