Aladdin fejléc csillár

Teljes lámpagarnitúra elkészítése

A Halászbástya étterem ügyvezetője felkért bennünket, hogy tervezzünk egy monumentális, 4 méter magas és 2 méter átmérőjű kristály csillárt, amely az étterem lovagtermének meghatározó díszeleme kell, hogy legyen. A hatalmas csillár mellett megbízást kaptunk arra is, hogy kristályból készítsük el az összes többi világítótestet, stílusában a főcsillárral összehangolva.

A kristály lámpa garnitúra komoly kihívásnak bizonyult. Az ötletbörzét követően kiderült, hogy számtalan szempontnak kell megfelelnünk. A kristály csillár legyen a helység meghatározó díszeleme, feleljen meg a tulajdonos és az étterem újjáépítésén dolgozó belső építész igényeinek, valamint az izzócserét lehetővé téve, legyen leereszthető. Bizonyos lámpákba beépített hangosítást kértek, hogy a zenészek az étterem minden pontján ugyan olyan kellemesen muzsikáljanak. Megfelelve a szigorú biztonságtechnikai előírásoknak, a menekülő útvonal lámpáiba beépített, akkumulátorról működő menekülőfényt is terveznünk kellett.

A többhetes, kemény munka eredményét az alábbi képeken látni. Büszkék vagyunk rá, hogy mi készíthettük a világörökség részét képező Halászbástya Étterem, kristály lámpa garnitúráját.